woensdag 12 juni 2013

Is je a.s. ex een narcist? Waar moet je aan denken?

Je bent door een hel gegaan, toen je een relatie had met een narcist. Misschien hoopte je dat het beter zou gaan toen jullie uit elkaar gingen. Maar, je komt maar niet van hem af hè? Hij blijft maar de controle houden over je leven. Manipuleert je via de kinderen. Je staat doodsangsten uit als de kinderen bij hem zijn.

Waar moet je aan denken als jij de ex-partner van een narcist gaat worden?


De narcist maakt zijn partner graag afhankelijk van hem. Niet alleen zijn partner, ook zijn ex-partner! Hij is en blijft bezitterig, wil perse de controle houden over je leven. De baas spelen. Hij zal je nooit met rust laten. Hij zal je energie uit je blijven zuigen. Hij blijft je treiteren waar hij maar kan. Hij zal je nooit een eigen leven gunnen.

Als jij diegene was die jullie relatie beëindigde (of gaat beeindigen), zal hij jou altijd zwart maken.

Het ligt nooit aan de narcist, altijd ligt de schuld bij iemand anders.


Hij zal je zwart maken bij je eigen kinderen, maar ook bij je eigen familie en vrienden. Hij zal alles doen om roddels over jou te verspreiden om zichzelf schoon te praten. Er zullen heel veel mensen deze “arme” man geloven die verlaten is door zijn nare vrouw. Vergeet niet: de narcist is een uitstekende acteur die iedereen met zijn charme en toneelspel voor zich wint. Hij liegt zo goed, dat zijn gelieg wel de waarheid moet zijn.

Hij is zo charmant! Hij kan toch geen monster zijn?

Als er iemand in je familie of in je vriendenkring gevoelig is voor de charme van de valse narcist, moet je uitkijken! Besef dat je deze persoon nooit meer kan vertrouwen, aangezien je niet zeker weet of deze persoon in de valstrik van de narcist trapt. Besef dat je nooit meer vertrouwelijke informatie kan doorspelen aan deze persoon die een zwak heeft voor de narcist!

Hij zal echt alles doen om jouw geliefden tegen je uit te spelen. Ook je kinderen!

Vertel je familie en vrienden wat een narcist is voordat hij met zijn gelieg de boel voor jou verziekt!

Het is heel goed mogelijk dat jij echt alleen komt te staan. Hij krijgt de steun van jouw familie en vrienden: ze vinden hem zo zielig. Terwijl jij diegene bent die de steun verdiend. Het is dus belangrijk je familie en je vrienden te informeren dat je a.s. ex een narcist is. Geef ze een artikel te lezen over de narcist. Laat ze doordrongen worden door het feit dat hij het monster is, niet jij. Doe dat, voordat hij het doet! Informeer je familie en vrienden voordat hij de boel voor jou verziekt!

Ontsnappen

De narcist zal er alles aan doen om jou leven tot een hel te maken. Dacht je dat je uit de hel stapte toen je jullie relatie verbrak? Vergeet het maar! Je kan niet uit zijn klauwen ontsnappen als je jezelf voor de breuk heel goed hebt voorbereid! Verhuizen naar de andere kant van de wereld bijvoorbeeld. Nee, dat is geen grapje!

Wee de kinderen van een narcist! Wie helpt de kinderen van een narcist?

Er is nog iets om rekening mee te houden: niets is voor de narcist belangrijk genoeg. Ook niet zijn eigen kinderen. Hij zal de kinderen gebruiken en misbruiken om jou te kwetsen, vernederen en te manipuleren. Maar hij zal geen moment omkijken naar de kinderen. Hij zal nooit de aandacht geven die kinderen verdienen en nodig hebben. Nooit. Jammer dat geen enkele rechter daar rekening mee houdt…Het is pure kindermishandeling om de kinderen mee te geven aan een narcist.

(Waarom wordt het niet een standaard procedure: zodra ouders willen scheiden dat de ouders getest worden op narcisme door professionele psychiaters? Kinderen moet je niet alleen laten met een duivelse narcist! Het scheelt een hoop kindermishandeling en leed!)

Onafhankelijk worden van een narcist? Afstand!

Als je afstand wilt, moet je ook echt afstand houden. En geloof me, een narcistische relatie overleef en verwerk je alleen als er voor eeuwig afstand is tussen jullie.
Geef hem nooit je nieuwe adres, je nieuwe telefoonnummer of je nieuwe emailadres. Afstand is afstand. Ga aan de andere kant van de wereld wonen, of tenminste een paar honderd kilometer verderop. Na een paar keer zal die verre afstand hem tegen staan om de kinderen op te halen. Zorg dat je totaal onafhankelijk van hem bent. Bel hem nooit op voor raad! Haal het niet in je hoofd om hem op te bellen voor raad! Bijt je tong af! Vertel hem nooit iets over jou, je werk of waar je mee bezig bent.

Praatgroep voor partners wiens a.s. ex een narcist is


Een praatgroep voor partners wiens ex een narcist was kan zeer verhelderend en genezend voor je werken. Het is fijn om te weten dat jij niet de enige bent die in een hel heeft geleefd. Het is fijn om lotgenoten te ontmoeten. Zij begrijpen je heel goed, zij weten waar je het over hebt. Zij hebben hetzelfde meegemaakt als jij. Zij kunnen je troost bieden. Zij weten heel goed dat jij niet gek bent, maar dat hij gek is. (Gebruik Google om een praatgroep voor lotgenoten te vinden bij jou in de buurt!) Sterkte!

PS Als ik het over “hij” en “hem” heb, bedoel ik ook “zij” en “haar” !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten